Nikama Ranka

Nikama Ranka

Nikama Ranka -koru ja koko Nikama-tuotemerkin idea on syntynyt vuonna 2007. Tuolloin kankaan painokuosiksi suunniteltu selkärankakuvio muuttui koruksi kahden vuoden tuotekehittelyn jälkeen. Nikama jewellery -korusarja tuotteistettiin vuonna 2009, jonka yhteydessä perustettiin Nikama Design Oy.

Oululaisen muotoilijan Päivi Partasen Nikama-korusarjan lähtökohtana ovat selkärangan nikamat ja ajatus siitä, että korut sopivat niin miehille kuin naisille.

Nikama-korusarjan muotokieli pohjaa selkärangan nikamiin. Skolioottisen selän röntgenkuvista löytyi koruille graafinen muoto ja niskanikamia mukaillen piirtyi kaunis korumainen ornamentti. Ruumiillisuuden käsittely tuo koruihin syvällisyyttä ja elämänläheisyyttä.

Selkärangan nikamat symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Selkäranka muodostaa tukirangan, jonka varassa ihminen elää ja toimii. Nikama Ranka -koru haluaa kunnioittaa mieltä, kehoa ja luontoa ja kertoa, että sen kantaja on kaunis sellaisenaan – täydellisen epätäydellisenä.