Yrittäjänä Teemu Partanen on kuin materiaalinsa – luja kuin teräs. Jos joku on sanonut, ettei teräksestä voi valmistaa esimerkiksi rannerengasta, on se toiminut Partaselle vain yllykkeenä. Tänä päivänä Nikama Designin valikoimista löytyy jo useita jaloteräksisiä rannerenkaita, epäilijöistä huolimatta. Ranka-sarjan rannerengas on tällä hetkellä yrityksen myydyin ja asiakkaiden kauneimmaksi valitsema tuote.

Huhtikuussa 2016 Taito Pohjois-Pohjanmaa ry palkitsi Teemu Partasen vuoden 2016 käsityöyrittäjätunnustuksella, mikä lämmittää yrittäjän mieltä.

”Nikama Designin yrittäjänä ja toimitusjohtajana minun intohimo on teräs. Minulla on viha-rakkaussuhde materiaaliin, joka on luja ja taipumaton. Teräs on haastava materiaali, mutta kun sen saa työstettyä haluamaansa muotoon ja kiillotettua niin, että valo välkehtii sen pinnoilla, se palkitsee tekijänsä. Teräksessä minua kiehtoo myös sen ikuisuus.

Tuotteilla on ja pitää olla tarina. Kaikilla Nikama Designin tuotteilla on tarina, joka kumpuaa joko luonnosta tai ihmisyydestä, elämästä. Vaikka teräs on materiaalina kova, tuovat tarinat ja muotoilu tuotteisiin syvyyttä ja lämpöä. Nikaman tarina ja tuotteet ovat syntyneet sinnikkyydestä, intohimosta ja uskosta omaan tekemiseen. Näitä asioita toivomme tuotteidemme välittävän myös sinulle.”

Teemu Partanen

”Teräksessä minua kiehtoo myös sen ikuisuus.”