Kirurginteräs, eli jaloteräs, on vaikeasti työstettävä, mutta näyttävä korumateriaali

Jaloteräksen edut koruissa

Toisia kultakorut pukevat paremmin, toiset taas suosivat hopeaa. Jaloteräksiset korut sen sijaan sopivat kenelle tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kaikki Nikama Designin korut valmistetaan 100 % suomalaisena käsityönä jaloteräksestä – parhaat materiaalit ja suuri ammattiylpeys ovat kaikkien tuotteidemme kulmakivet. Siksi myös korumme ihastuttavat uusia ja vanhoja asiakkaita vuodesta toiseen.

Mikä tekee jaloteräksestä mielestämme parhaan materiaalin korujen valmistamiseen? Listasimme alle muutamia syitä, miksi sinunkin kannattaa tutustua kauniisiin ja kestäviin korumalleihimme.

Jaloteräs istuu kaikkiin asukokonaisuuksiin

Timantti- tai kultakorujen käyttäminen vaatii tilanne- ja tyylitajua. Arkikäytössä niitä ei juurikaan näe ja jos näkeekin, asukokonaisuuksien täytyy olla todella tarkoin harkitut, jottei koruista tule päällekäyvä osa ihmisen sanatonta viestintää. Juhlatilaisuuksissa taas vallitsevat omanlaisensa etiketit, ja vaikka sosiaalinen tilanne niin sallisi, kaikille kultaiset korut eivät yksinkertaisesti sovi esimerkiksi ihon tai hiusten sävyn vuoksi.

Jaloteräksisiä koruja voi käyttää niin arkena kuin juhlanakin käytännössä kaikenlaisten asujen ja asusteiden kanssa. Vaihtelemalla harjatun ja kiiltäväpintaisen jaloteräskorun välillä koruvalintoihin saa entistä enemmän personallisuutta ja särmää.

Jaloteräs kestää katsetta ja aikaa

Yksi suurimmista jaloteräksen eduista muihin hopeanvärisiin materiaaleihin verrattuna on sen ylivertainen kestävyys: se on luotu kestämään käyttöä sekä pitämään alkuperäisen värinsä ja muotonsa vuosikymmenten ajan. Toisin kuin hopea, jaloteräs ei tummu eikä kulu käytössä eikä se ole altis ruostumiselle. Erityisesti miehet suosivat jaloteräksisiä kihlasormuksia, sillä ne eivät käytännössä vaadi minkäänlaisia huolto- tai puhdistustoimenpiteitä eikä niitä tarvitse ottaa pois rankemmankaan työurakan ajaksi.

Asiantuntijatkaan eivät erota hopeakorua jaloteräksisestä korusta ilman lähitarkastelua, joten jaloteräs on esteettisesti järkevä, kestävä ja lompakkoystävällinen materiaalivaihtoehto.

Jaloteräs on ekologinen ja allergikoille sopiva korumateriaali

Koska jaloteräksiset korut ovat paljon kestävämpiä ja helppohoitoisempia kuin kulta- ja hopeakorut, kuormittavat ne myös vähemmän luontoa. Niiden kierrättäminenkin on vihreämpää kuin monen muun korumateriaalin, sillä jaloteräksiset korut menevät käytännössä sellaisenaan uusiokäyttöön muihin jaloterästuotteisiin, kun taas kulta- ja hopeakorut joudutaan käsittelemään erilaisilla kemiallisilla prosesseilla, jotta eri metallit saadaan eroteltua toisistaan jatkokäyttöä varten.

Kaikki korut, mukaanlukien jaloteräksiset korut, ovat metalliseoksia. Kullan tai hopean lisäksi korut sisältävät usein joko kuparia, sinkkiä, tinaa, platinaa tai nikkeliä – tai pahimmassa tapauksessa näitä kaikkia. Juuri nämä ”täyteaineet” aiheuttavat valtaosan koruallergioista. Suomen Allergia- ja astmaliitto suositteleekin koruallergikoille jaloteräksisten korujen käyttämistä, sillä vaikka nekin usein sisältävät nikkeliä, sitä ei pääse vapautumaan iholle korun pinnasta.