Minimalistinen sisustus design-tuotteilla

Vähemmän on usein enemmän, ainakin mitä tulee sisustamiseen. 2010-luvulle tultaessa ekologiset ja pehmeät arvot ovat muovanneet nykysukupolvien ostokäyttäytymistä huomattavalla tavalla. Asunnon jokaisen nurkan täyttäminen erilaisilla käyttö- ja koriste-esineillä on vähentynyt ja alituisen suorittamisen sijaan oman vapaa-ajan merkitys on korostunut – ylityötuntien sijaan valitaan mielummin pienempi palkkashekki ja enemmän aikaa itselleen.

”Downshiftaamisen” kulttuuri heijastuu myös siihen, miltä kodissa näyttää, kuulostaa ja tuntuu. Erityisesti korkeakoulutetut nuoret aikuiset ostavat huomattavasti vähemmän – mutta kalliimpia – sisustustuotteita kuin aiemmat sukupolvet. Jos jotain ostetaan, hankitaan sitten kerralla laadukasta ja kestävää.

Nikama Designin jaloteräksiset sisustustuotteet ovat ympäristö- ja trenditietoisen ykkösvalinta. Näyttävät ja funktionaaliset tuotteemme ovat ikuisia.

Kestävää designia keittiöön

Haapa-sarjamme vadeista ja kulhoista voi loihtia näyttäviä tarjoilukokonaisuuksia omiin illallisjuhiin. Eivätkä ne ole ainoastaan silmänruokaa, sillä ne on tehty aidosti kestämään oikeaa arkikäyttöä. Myös ruoka-alan ammattilaiset ovat kehuneet mallistojamme – saimmehan kunnian suunnitella Suomen joukkueen tarjoilukokonaisuuden arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikisassa vuonna 2017.

Arctichrome-viinipullontelineemme, suosittu JAUR-kaatimemme ja JAUR-juustotarjottimemme luovat funktionaaliseen, moderniin keittiöön viimeistellyn loppusilauksen. Ne eivät ruostu päivittäisessäkään käytössä ja toimivat käytön ulkopuolella sisustuselementteinä.

Ajatonta maljakkomuotoilua

Verkkokauppamme valikoimista löytyy useita kuvankauniita maljakkomalleja, jotka vangitsevat katseet tyhjilläänkin. Minimalistista, pelkistettyä muotokieltä edustaa täysteräksiset Arctichrome-kukkamaljakot, kun taas saman sarjan puupohjaiset maljakot ovat kuin käytännöllisiä taideteoksia.

Finlandia-maljakkomme on takuuvarma keskustelun herättäjä – onhan se sentään maljakko, jolla ei ole varsinaista pohjaa laisinkaan! Alunperin Pekka Pietikäisen suunnittelema, S-kirjaimen mallinen maljakko on täydellisimmillään matalavartisten kukkien esillepanoon. Ja kuten kaikki tuotteemme, myös Finlandia-maljakko valmistetaan täysin suomalaisin voimin, suomalaisista materiaaleista.

Tyyliä työhuoneeseen, terästä saunaan

Vähäisillä sisustuselementeillä on mahdollista luoda todella erottuvia tunnetiloja eri huoneisiin. Esimerkiksi purjeen muotoinen Arctichrome-pöytäkellomme tuo tyyliä työpöydälle asetettuna, ja Ranka-seinäkellomme puolestaan tekee tavallisesta ajannäyttäjästä sisustuselementin. Tätä juuri Nikama Design on – kaunista, mutta erityisesti käytännöllistä. Samaa periaatetta edustaa myös tyylikkään teräksinen Arctichrome-avainkaappimme, joka sopii loistavasti esimerkiksi työpaikan yhteiseksi avainkaapiksi.

Harva asia on suomalaisille yhtä pyhä kuin sauna ja siksi mekin haluamme kunnioittaa suomalaista saunakulttuuria ehkä markkinoiden kestävimmällä ja tyylikkäimmällä Arctichrome-saunamittarilla. Se on kiillotettua, ruostumatonta terästä ja kuvaa täydellisesti suomalaista perusluonnetta: se on kestävä, ajaton ja pelkistetyn tyylikäs. Kodin muiden tulisijojen hoitoon suosittelemme JAUR-takkavälinesarjaa, joka sisältää vartaan, harjan, hiilihangon ja tuhkalapion – sekä tietysti komean säilytystelineen.