Kotimaiset lahjat

Kotimaiset lahjat. Joulu on lämmön ja muistamisen aikaa. Silloin työkiireet saavat jäädä taka-alalle ja kiireisinkin yrittäjä voi hyvällä omallatunnolla keskittyä rauhassa läheisiinsä.

Lahjaostoksia tehdessä on kuitenkin syytä miettiä, voisiko perheenjäsenten ja ystävien lisäksi muistaa pitkäaikaista yrityskumppaniaan pienellä lahjalla. Ajatuksella hankittu, saajansa näköinen liikelahja voi toimia arvostuksen ja kiitollisuuden osoituksena vaikkapa oman yritystoiminnan kannalta tärkeälle alihankkijalle tai korvaamattomille työntekijöille.

Yrityslahjat muistetaan

Liikelahjojen voimaa ei kannata vähätellä, ei jouluna eikä muinakaan vuodenaikoina. Ihmiset tapaavat työpäiviensä aikana lukuisia asiakkaita, kumppaneita ja esimiehiä, joista osasta jää vahvempi muistijälki kuin toisista. Lahjan antaja sen sijaan jää aina mieleen – pienikin mainoslahja voi pitkässä juoksussa muuttua tuhansien eurojen arvoiseksi sijoitukseksi uusien yhteistyösopimusten ja tilausten tai motivoituneen ja tuottavan työntekijän muodossa.

Oman yrityksen nimellä tai logolla varustetut mainoslahjat toimivat sitä paitsi funktionaalisina ”käyntikortteina”. Nikama Designin valikoimista löytyykin upeita, teräksisiä liikelahjoja joka lähtöön ja kaikkiin tuotteisiimme voidaan kaivertaa esimerkiksi yrityksen tai työntekijän nimi tai vaikkapa ansio, jonka johdosta lahja halutaan antaa.

Kuten lahjojen antamisessa ja saamisessa ylipäätään, yrityslahjoissakin tärkeintä on ajatus. Y-tunnusten ja verokorttien takaa löytyy aina oikeita ihmisiä, jotka tekevät päätöksiä aivoillaan ja sydämillään.

Lahja on kaunis ele – muista kuitenkin myös verottajaa

Yrityslahjojen antaminen on kohtelias ele, mutta toisinaan yrittäjät jättävät liikelahjojen ostamisen sikseen monimutkaisten verokiemuroiden. Verottajaa liikelahjat toki kiinnostavat, mutta ei lainkaan niin kielteisellä tavalla, mitä yleisesti ottaen luullaan. Yrityslahjat luetaan verotuksessa yritystoimintaa edistävinä menoina, joten liikelahja on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen.

Jos haluat muistaa asiakastasi tai yrityskumppaniasi liikelahjalla, kyseessä on silloin edustuslahja. Edustuslahjojen arvonlisäveroa yrittäjä ei voi vähentää kirjanpidossa ja tuloverotuksessakin ne ovat vain osittain vähennyskelpoisia. Mainoslahjoiksi sen sijaan luetaan arvoltaan pienet tuotteet, kuten avaimenperät, kynät tai ikkunarapat, joilla on useita vastaanottajia. Niiden verovähennyskelpoisuus on huomattavasti parempi.

Henkilökunnan tuotelahjat ovat sen sijaan yrityksen tuloverotuksessa täysin vähennyskelpoisia, joten jos haluat palkita työntekijäsi vuoden päätteeksi uutterasta työnteosta, kannattaa tutustua Nikama Designin laajaan tuotetarjontaan. Tuotteidemme toimitusajat vaihtelevat, joten jos suunnittelet isompaa lahjatilausta, olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin etukäteen! Näin varmistat huippu laadukkaat kotimaiset lahjat.