JAUR

JAUR

JAUR sarja

Vapaus olla

Toiset asiat ovat luonnostaan hyvin yksinkertaisia. Niin kuin koskematon hanki, ruska Otsamo-tunturilla tai Inarinjärven ikiaikainen elämä.

Mutta kun on kyky katsoa pintaa syvemmälle, näkee jotain, jonka näkevät vain harvat. Niin kuin se, jonka käsissä jo pikkupoikana kivi oli enemmän kuin kivi ja tuulen tuivertama varpu tarina voimasta, jota ilman Lapin-eläjä ei selviä.

Toiset asiat pysyvät luonnostaan yksinkertaisina. Näin myös syvistä vesistä nimensä saanut JAUR. Pohjoisimman terästehtaan jaloteräksestä valmistetut käyttö- ja sisustusesineet todistavat, miten ehtymätön luovuudenlähde ja taito tehdä käsillä töitä kohtaavat parhaimmillaan. Tulos on kuin sen lähde, luonto itse: suora, mutkaton ja kaunis. Pakottamaton.

Rohkeus olla

JAUR-mallisto on torniolaisen vuonna 1951 syntyneen Eero Hyrkkään tuotantoa. Mies on erikoinen yhdistelmä jaloterästä täydellisesti ymmärtävää muotoilun ammattilaista ja Lapin erämaiden samoajaan. Kiertäessään pohjoista kotiseutuaan Hyrkäs on ammentanut töidensä suoruuden ja kauneuden luonnon karuudesta ja maisemista, erityisesti Inarinjärven syvien vesien rannoilta.

Hyrkkään käsissä teräs alkoi elämään uutta aikakautta. Mielenkiintoista on, että hän kulkee uskollisesti omia pohjoisia teitään kaukana muotoilua yhdenmukaistavista valtavirroista. Hän osaa kunnioittaa myös niitä taitoja, jotka hän on perinyt suoraan sukunsa seppämestareilta. Tärkein kaikista on rohkeus. Myös rohkeus odottaa, että työn jälki on sellainen, jonka on valmis tuomaan muidenkin saataville. JAURissa se on sitä. Rohkeus on todellakin palkittu.

JAUR sarjan tuotteet ovat kestäviä, käytännöllisiä ja ylläpitävät arvonsa.
Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan kokoelmaamme ja toivomme, että sinulla olisi mahdollisuus nähdä ja kokeilla JAUR-tuotteita itse omassa arjessasi.

Jokainen tuote JAUR-mallistoon harkitaan huolellisesti ja kunnioittaa malliston ainutlaatuisen yksinkertaista muotoilua. Tuloksena on tyylikkäitä, kestäviä ja käytännöllisiä designtuotteita, jotka on valmistettu maailman hienoimmista teräslaatuista. Toivomme sinun nauttivan työstämme.