Minimalistinen sisustus design-tuotteilla

Jaur takkavälineet

Vähemmän on usein enemmän, ainakin mitä tulee sisustamiseen. 2010-luvulle tultaessa ekologiset ja pehmeät arvot ovat muovanneet nykysukupolvien ostokäyttäytymistä huomattavalla tavalla. Asunnon jokaisen nurkan täyttäminen erilaisilla käyttö- ja koriste-esineillä on vähentynyt ja alituisen suorittamisen sijaan oman vapaa-ajan merkitys on korostunut – ylityötuntien sijaan valitaan mielummin pienempi palkkashekki ja enemmän aikaa itselleen.

”Downshiftaamisen” kulttuuri heijastuu myös siihen, miltä kodissa näyttää, kuulostaa ja tuntuu. Erityisesti korkeakoulutetut nuoret aikuiset ostavat huomattavasti vähemmän – mutta kalliimpia – sisustustuotteita kuin aiemmat sukupolvet. Jos jotain ostetaan, hankitaan sitten kerralla laadukasta ja kestävää.

Nikama Designin jaloteräksiset sisustustuotteet ovat tästä syystä ympäristö- ja trenditietoisen ykkösvalinta. Näyttävät ja funktionaaliset tuotteemme kestävät vähäisellä ylläpidolla jopa vuosikymmeniä.

Kestävää designia keittiöön

Haapa-sarjamme vadeista ja kulhoista voi loihtia näyttäviä tarjoilukokonaisuuksia omiin illallisjuhiin. Eivätkä ne ole ainoastaan silmänruokaa, sillä ne on tehty aidosti kestämään oikeaa arkikäyttöä. Myös ruoka-alan ammattilaiset ovat kehuneet mallistojamme – saimmehan kunnian suunnitella Suomen joukkueen tarjoilukokonaisuuden arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikisassa vuonna 2017.

Arctichrome-viinipullontelineemme, suosittu JAUR-kaatimemme ja JAUR-juustotarjottimemme luovat funktionaaliseen, moderniin keittiöön viimeistellyn loppusilauksen. Ne eivät ruostu päivittäisessäkään käytössä ja toimivat käytön ulkopuolella sisustuselementteinä.

Ajatonta maljakkomuotoilua

Verkkokauppamme valikoimista löytyy useita kuvankauniita maljakkomalleja, jotka vangitsevat katseet tyhjilläänkin. Minimalistista, pelkistettyä muotokieltä edustaa täysteräksiset Arctichrome-kukkamaljakot, kun taas saman sarjan puupohjaiset maljakot ovat kuin käytännöllisiä taideteoksia.

Finlandia-maljakkomme on takuuvarma keskustelun herättäjä – onhan se sentään maljakko, jolla ei ole varsinaista pohjaa laisinkaan! Alunperin Pekka Pietikäisen suunnittelema, S-kirjaimen mallinen maljakko on täydellisimmillään matalavartisten kukkien esillepanoon. Ja kuten kaikki tuotteemme, myös Finlandia-maljakko valmistetaan täysin suomalaisin voimin, suomalaisista materiaaleista.

Tyyliä työhuoneeseen, terästä saunaan

Vähäisillä sisustuselementeillä on mahdollista luoda todella erottuvia tunnetiloja eri huoneisiin. Esimerkiksi purjeen muotoinen Arctichrome-pöytäkellomme tuo tyyliä työpöydälle asetettuna, ja Ranka-seinäkellomme puolestaan tekee tavallisesta ajannäyttäjästä sisustuselementin. Tätä juuri Nikama Design on – kaunista, mutta erityisesti käytännöllistä. Samaa periaatetta edustaa myös tyylikkään teräksinen Arctichrome-avainkaappimme, joka sopii loistavasti esimerkiksi työpaikan yhteiseksi avainkaapiksi.

Harva asia on suomalaisille yhtä pyhä kuin sauna ja siksi mekin haluamme kunnioittaa suomalaista saunakulttuuria ehkä markkinoiden kestävimmällä ja tyylikkäimmällä Arctichrome-saunamittarilla. Se on kiillotettua, ruostumatonta terästä ja kuvaa täydellisesti suomalaista perusluonnetta: se on kestävä, ajaton ja pelkistetyn tyylikäs. Kodin muiden tulisijojen hoitoon suosittelemme JAUR-takkavälinesarjaa, joka sisältää vartaan, harjan, hiilihangon ja tuhkalapion – sekä tietysti komean säilytystelineen.

Liikelahjat ja mainoslahjat

Haapa kulho paketti

Joulu on lämmön ja muistamisen aikaa. Silloin työkiireet saavat jäädä taka-alalle ja kiireisinkin yrittäjä voi hyvällä omallatunnolla keskittyä rauhassa läheisiinsä.

Lahjaostoksia tehdessä on kuitenkin syytä miettiä, voisiko perheenjäsenten ja ystävien lisäksi muistaa pitkäaikaista yrityskumppaniaan pienellä lahjalla. Ajatuksella hankittu, saajansa näköinen liikelahja voi toimia arvostuksen ja kiitollisuuden osoituksena vaikkapa oman yritystoiminnan kannalta tärkeälle alihankkijalle tai korvaamattomille työntekijöille.

Yrityslahjat muistetaan

Liikelahjojen voimaa ei kannata vähätellä, ei jouluna eikä muinakaan vuodenaikoina. Ihmiset tapaavat työpäiviensä aikana lukuisia asiakkaita, kumppaneita ja esimiehiä, joista osasta jää vahvempi muistijälki kuin toisista. Lahjan antaja sen sijaan jää aina mieleen – pienikin mainoslahja voi pitkässä juoksussa muuttua tuhansien eurojen arvoiseksi sijoitukseksi uusien yhteistyösopimusten ja tilausten tai motivoituneen ja tuottavan työntekijän muodossa.

Oman yrityksen nimellä tai logolla varustetut mainoslahjat toimivat sitä paitsi funktionaalisina ”käyntikortteina”. Nikama Designin valikoimista löytyykin upeita, teräksisiä liikelahjoja joka lähtöön ja kaikkiin tuotteisiimme voidaan kaivertaa esimerkiksi yrityksen tai työntekijän nimi tai vaikkapa ansio, jonka johdosta lahja halutaan antaa.

Kuten lahjojen antamisessa ja saamisessa ylipäätään, yrityslahjoissakin tärkeintä on ajatus. Y-tunnusten ja verokorttien takaa löytyy aina oikeita ihmisiä, jotka tekevät päätöksiä aivoillaan ja sydämillään.

Lahja on kaunis ele – muista kuitenkin myös verottajaa

Yrityslahjojen antaminen on kohtelias ele, mutta toisinaan yrittäjät jättävät liikelahjojen ostamisen sikseen monimutkaisten verokiemuroiden. Verottajaa liikelahjat toki kiinnostavat, mutta ei lainkaan niin kielteisellä tavalla, mitä yleisesti ottaen luullaan. Yrityslahjat luetaan verotuksessa yritystoimintaa edistävinä menoina, joten liikelahja on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen.

Jos haluat muistaa asiakastasi tai yrityskumppaniasi liikelahjalla, kyseessä on silloin edustuslahja. Edustuslahjojen arvonlisäveroa yrittäjä ei voi vähentää kirjanpidossa ja tuloverotuksessakin ne ovat vain osittain vähennyskelpoisia. Mainoslahjoiksi sen sijaan luetaan arvoltaan pienet tuotteet, kuten avaimenperät, kynät tai ikkunarapat, joilla on useita vastaanottajia. Niiden verovähennyskelpoisuus on huomattavasti parempi.

Henkilökunnan tuotelahjat ovat sen sijaan yrityksen tuloverotuksessa täysin vähennyskelpoisia, joten jos haluat palkita työntekijäsi vuoden päätteeksi uutterasta työnteosta, kannattaa tutustua Nikama Designin laajaan tuotetarjontaan. Tuotteidemme toimitusajat vaihtelevat, joten jos suunnittelet isompaa lahjatilausta, olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin etukäteen!

Mitä lahjaksi naiselle, jolla on jo kaikkea?

Estetiikka, eettisyys, ekologisuus – kaikki tämän vuoden suosituimmat ja trendikkäimmät lahjat noudattavat tätä kolmen E:n sääntöä. Samat periaatteet ovat myös vahvasti läsnä Nikama Designin kaikissa tuotteissa.

Lahjaa ostaessa tärkeintä on muistaa, että hinta ja jopa todellinen käyttötarve ovat sivuseikkoja lahjan saajan näkökulmasta: tärkeintä on lämmin muistaminen tavalla, joka on lahjan saajan näköinen. Sen sijaan, että miettisi, tarvitseeko lahjan saaja esinettä, kannattaa pikemminkin pohtia, ilahtuisiko läheinen tästä lahjasta.

Usein kuvitellaan, että naiselle lahjan ostaminen on vaikeampaa kuin miehelle, mutta kun antaa rohkeasti tunteen johdattaa järjen sijasta voi täydellisen lahjan löytää nopeammin kuin kuvittelikaan. Vain harvoin pääseekään hankkimaan lahjaa varsinaiseen tarpeeseen, sillä jos nainen jotain tarvitsee, hän sen myös useimmiten itse ostaa.

Koru lahjaksi naiselle

Timantit ovat ikuisia, todetaan erään Bond-elokuvankin nimessä. Vaikka timanttikorut ovat näyttäviä, eivät ne sovi monenkaan lahjanostajan budjettiin. Ne myös vaativat kantajaltaan enemmän, sillä arkikäyttöön timantit eivät kovin hyvin sovellu. Timanttien sijaan kannattaakin suosia tyylikästä ja ajatonta jaloterästä – tämä hopeanvärinen materiaali on kestävää ja kaunista, eikä se tummu kuten varsinainen hopea. Nikama Designin valikoimista löytyy valtavasti niin jaloteräksisiä kuin hopeisiakin koruvaihtoehtoja.

Ranka-tuotesarjastamme löytyy taatusti jokaiseen makuun löytyvä vaihtoehto – kysy vaikka sadoilta tyytyväisiltä asiakkailtamme! Minimalismia ja yksilöllisyyttä arvostaville naisille suosittelemma Nikama I -korvakoruja ja riipuksia, ja mikäli lahjan saaja pitää enemmän näyttävistä korukokonaisuuksista, kannattaa tutustua Nikama Ranka -pantaan ja siihen sopiviin käsirenkaisiin.

Kaikki korumme ovat 100 % suomalaista käsityötä ja mikä parasta, ne sopivat kaiken ikäisille naisille arkityylistä ja vaatemausta riippumatta. Nikama Designin tuotteet kestävät katsetta ja aikaa sukupolvien ajan.

Anna lahjaksi tyylikäs sisustuselementti

Nikama Design on tunnettu muotokielensä lisäksi myös kestävistä käyttö- ja sisustusesineistään niin Suomessa kuin maailmallakin. Valmistamme muun muassa Suomen Urheilugaalan palkinnot sekä virallisen Suomi 100 -tunnuksen saaneet Nikama Finlandia -maljakot.

Finlandia-maljakon lisäksi tuotevalikoimistamme löytyy monia muitakin uniikkeja kukkamaljakoita, joita ei mistään muualta saa. Puisella alustalla varustettu Arctichrome-maljakko on takuunvarma katseenvangitsija kahvipöydässä – ja sitä on saatavilla nyt sekä 22 cm että 26 cm korkuisena.

Pimeiden syys- ja talvi-iltojen valaisemiseen Arctichrome-revontulilyhty on omiaan – se valloittaa kenen tahansa tuikkuja rakastavan suomalaisen naisen sydämen. Pitkien kynttilöiden ystäville suosittelemme pelkistetyn tyylikästä JAUR-kynttilänjalkaa. Tätä terästuotetta on saatavilla kolmessa eri koossa, joten voit 10, 15 ja 20 cm vaihtoehdoista juuri sopivimman. Tai osta lahjaksi vaikka koko sarja!

Kirurginteräs, eli jaloteräs, on vaikeasti työstettävä, mutta näyttävä korumateriaali

Naismalli istuu luksusautossa ja katselee ulos avoimesta ikkunasta, päällään ylellinen juhlamekko ja Nikaman Ranka -sarjan kaulakoru sekä rannerengas

Jaloteräksen edut koruissa

Toisia kultakorut pukevat paremmin, toiset taas suosivat hopeaa. Jaloteräksiset korut sen sijaan sopivat kenelle tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kaikki Nikama Designin korut valmistetaan 100 % suomalaisena käsityönä jaloteräksestä – parhaat materiaalit ja suuri ammattiylpeys ovat kaikkien tuotteidemme kulmakivet. Siksi myös korumme ihastuttavat uusia ja vanhoja asiakkaita vuodesta toiseen.

Mikä tekee jaloteräksestä mielestämme parhaan materiaalin korujen valmistamiseen? Listasimme alle muutamia syitä, miksi sinunkin kannattaa tutustua kauniisiin ja kestäviin korumalleihimme.

Jaloteräs istuu kaikkiin asukokonaisuuksiin – eikä se maksa maltaita

Timantti- tai kultakorujen käyttäminen vaatii tilanne- ja tyylitajua. Arkikäytössä niitä ei juurikaan näe ja jos näkeekin, asukokonaisuuksien täytyy olla todella tarkoin harkitut, jottei koruista tule päällekäyvä osa ihmisen sanatonta viestintää. Juhlatilaisuuksissa taas vallitsevat omanlaisensa etiketit, ja vaikka sosiaalinen tilanne niin sallisi, kaikille kultaiset korut eivät yksinkertaisesti sovi esimerkiksi ihon tai hiusten sävyn vuoksi.

Hopea onkin visuaalisesti paljon monikäyttöisempi materiaali: se on arvokas, mutta samalla hillitty korumateriaali. Hopeakorut ovat kuitenkin jokseenkin hintavia – onhan kyseessä kuitenkin jalometalli. Jaloteräs tarjoaakin järkihintaisen vaihtoehdon hopeakoruille ja mikä parasta, jaloteräksisiä koruja voi käyttää niin arkena kuin juhlanakin käytännössä kaikenlaisten asujen ja asusteiden kanssa. Vaihtelemalla harjatun ja kiiltäväpintaisen jaloteräskorun välillä koruvalintoihin saa entistä enemmän personallisuutta ja särmää.

Jaloteräs kestää katsetta ja aikaa

Yksi suurimmista jaloteräksen eduista muihin hopeanvärisiin materiaaleihin verrattuna on sen ylivertainen kestävyys: se on luotu kestämään käyttöä sekä pitämään alkuperäisen värinsä ja muotonsa vuosikymmenten ajan. Toisin kuin hopea, jaloteräs ei tummu eikä kulu käytössä eikä se ole altis ruostumiselle. Erityisesti miehet suosivat jaloteräksisiä kihlasormuksia, sillä ne eivät käytännössä vaadi minkäänlaisia huolto- tai puhdistustoimenpiteitä eikä niitä tarvitse ottaa pois rankemmankaan työurakan ajaksi.

Asiantuntijatkaan eivät erota hopeakorua jaloteräksisestä korusta ilman lähitarkastelua, joten jaloteräs on esteettisesti järkevä, kestävä ja lompakkoystävällinen materiaalivaihtoehto.

Jaloteräs on ekologinen ja allergikoille sopiva korumateriaali

Koska jaloteräksiset korut ovat paljon kestävämpiä ja helppohoitoisempia kuin kulta- ja hopeakorut, kuormittavat ne myös vähemmän luontoa. Niiden kierrättäminenkin on vihreämpää kuin monen muun korumateriaalin, sillä jaloteräksiset korut menevät käytännössä sellaisenaan uusiokäyttöön muihin jaloterästuotteisiin, kun taas kulta- ja hopeakorut joudutaan käsittelemään erilaisilla kemiallisilla prosesseilla, jotta eri metallit saadaan eroteltua toisistaan jatkokäyttöä varten.

Kaikki korut, mukaanlukien jaloteräksiset korut, ovat metalliseoksia. Kullan tai hopean lisäksi korut sisältävät usein joko kuparia, sinkkiä, tinaa, platinaa tai nikkeliä – tai pahimmassa tapauksessa näitä kaikkia. Juuri nämä ”täyteaineet” aiheuttavat valtaosan koruallergioista. Suomen Allergia- ja astmaliitto suositteleekin koruallergikoille jaloteräksisten korujen käyttämistä, sillä vaikka nekin usein sisältävät nikkeliä, sitä ei pääse vapautumaan iholle korun pinnasta.

Parhaat joululahjaideat naiselle ja miehelle

Joululahjat tyyliä ja käytännöllisyyttä arvostaville

Joulu on rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Vuoden odotetuimpia juhlapyhiä edeltää kuitenkin suuri määrä valmisteluja – niistä yksi vaikeimmista on usein joululahjojen ostaminen. Mitä ostaisi puolisolle lahjaksi, kun hänellä on jo kaikkea? Mitä isä tai äiti haluaa joululahjaksi tänä vuonna? Entäs mummi ja ukki?

Lahjojen antamisessa ja saamisessa tärkeintä on aina ajatus, mutta jokainen silti salaa toivoo, että juuri se oma lahjavalinta osuu saajan kannalta nappiin. Laadukkaat ja näyttävät käyttöesineet ovat aina hyviä ja käytännönläheisiä valintoja iästä ja sukupuolesta riippumatta. Paketista paljastuvat käsintehdyt, kauniit kotimaiset teräskorut miellyttävät myös kenen tahansa mieltä. Nikama Designista löydät näitä molempia, ja paljon muuta!

Mitä joululahjaksi naiselle?

Naiset ovat keskimääräisesti esteettisempiä kuin miehet, sen varmasti moni aviomies on omakohtaisesti kokenut huonekaluja tai sisustustarvikkeita puolisonsa kanssa ostaessaan. Ja kaiken kukkuraksi jokaisella on oma makunsa ja omat mieltymyksensä, joten vaikka kuinka jokin taulu miellyttäisi omaa silmää, se ei välttämättä lämmitä anopin mieltä yhtä lailla.

Nikama Silta -korvakorut ovat kuin tehdyt eettiselle, ajattelevalle ja ajatonta muotokieltä arvostavalle naiselle. Huippusuositut Nikama Ranka -korvikset ovat puolestaan loistovalinta tyttärelle, vaimolle tai äidille, joka suosii pidempiä korumalleja. Meiltä saa myös samaa sarjaa olevia riipuksiakin – nämä korut sopivat kaiken ikäisille naisille ja materiaalinsa ansiosta ne sopivat lukuisiin asukokonaisuuksiin niin arkena kuin juhlissakin!

Ja mikäli muut korumallit eivät tunnu oikein sopivilta, laulaja Saara Aallon suunnittelema, näyttävä You Have My Heart – LIFE REBORN -riipus tekee taatusti vaikutuksen. Riipuksen mukana tulee myös laulajan levy nimmareineen.

Mitä joululahjaksi miehelle?

Kun miehen työkalupakkiin ei mahdu enää yhtään ainutta jakoavainta, lienee syytä miettiä muita lahjaideoita. Mitäpä jos tänä vuonna hankkisitkin kirjaimellisesti ajattoman lahjan, seinäkellon? Neliönmallinen Arctichrome-seinäkellomme on syystäkin suosittu – sen design ja viimeistely on niin häikäisevä, että melkeinpä unohdat sen olevan 100 % suomalaista käsityötä!

Oluen ystävän takuuvarma joululahjaidea on Arctichrome-oluttuoppi, joka ei ole mikä tahansa juomalasi: sen pinta on kiilotettua ja harjattua ruostumatonta terästä ja kahva lämpökäsiteltyä haapaa. Tuopin pohjamateriaali on puolestaan kotimainen koivu. Jos tämä tuoppi ei tee illanistujaisissa vaikutusta kavereihin, niin ei tee sitten mikään.

Tyylitietoiselle isälle, aviomiehelle tai vaarille suosittelemme Uusi Leijona -riipuksia, joita on saatavilla kahta eri kokoa ja kahta eri ketjuvaihtoehtoa. Perinteisemmän panssariketjun sijaan voit valita riipukseen upean poronnahkanauhan. Äläkä unohda Koiteli elää- ja AT-riipuksiamme, jotka on valmistettu yhteistyössä Koiteli elää ry:n ja pop-tähti Antti Tuiskun kanssa.

Mitä joululahjaksi kaverille?

Nikama Design on erikoistunut kestävien ja näyttävien teräsesineiden valmistamiseen. Siksi meiltä löydät parhaat lahjaideat myös ruoanlaitosta pitäville ystävillesi. Palkittu JAUR-vesikannumme tuo eleganssia ruokapöytään olematta kuitenkaan liian pramea, ettei sitä viitsisi käyttää arkenakin. Meidän filosofiamme on, että astiat ovat käyttöä, eivätkä pelkkää katselemista varten. Siitä syystä valmistamme tuotteemme ruostumattomasta jaloteräksestä. Monet käyttöesineemme ovat myös täysin konepestäviä.

Onko kaverisi kovan luokan kulinaristi? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti tutustua JAUR-juustotarjottimeemme ja -veitseemme, jotka tekevät yhteisistä herkutteluhetkistänne entistäkin nautinnollisempia. JAUR-shamppanjacoolerilla kuohuviinit ja aidot champagnet pysyvät viileinä pidempään lämpimänäkin kesäpäivänä. Kaikki tarjoiluastiamme kestävät hyvin hoidettuna käytössä vuosikausia, joten valitsemalla Nikama Designin tuotteita tuet samalla kestävää kehitystä ja säästät luontoa.

Mitä joululahjaksi työntekijälle?

Työntekijöiden muistaminen lahjalla joulun alla lisää alaisten motivaatiota ja sitoutuvuutta sekä ennen kaikkea luo erittäin positiivista ilmapiiriä työpaikalle. Jo pienenkin muistamisen johdosta henkilöstösi jäsenet ymmärtävät olevansa arvostettuja ja tärkeitä työpaikalleen. Tai miksetpä muistaisi yhteistyökumppaniasikin menestyksekkään bisnesvuoden lopulla!

Hyvä ja turvallinen ratkaisu on ostaa koko henkilöstölle samanlaiset joululahjat. Tällöin on tietysti mahdotonta miellyttää jokaisen henkilökohtaisia makuja ja tarpeita, mutta kukaan ei ainakaan koe jäävänsä eriarvoiseen asemaan saatuaan erilaisen lahjan. Koriste- ja sisustusesineet, kuten Finlandia-maljakkomme tai JAUR-kynttilänjalkamme istuvat jokaiseen kotiin, eivätkä varmasti jää lojumaan tarpeettomana varaston perälle. Jouluajan kylmiin iltoihin lahjaksi sopii myös erityisen hyvin Arctichrome-saunamittarimme, joka on muiden Nikama Designin käyttöesineiden tapaan valmistettu ruostumattomasta jaloteräksestä. Kaiken lisäksi kaikki tuotteemme ovat sataprosenttista oululaista käsityötä.

Meiltä saat yrityksesi tarpeisiin kaikki joululahjat henkilöstösi koosta riippumatta. Huomaathan kuitenkin, että koska valmistamme kaikki tuotteemme käsin, toimitusajat voivat venyä suurissa tilauksissa. Olethan siis meihin yhteydessä etukäteen, mikäli aiot tilata kerralla suuremman tuotemäärän! Voit myös tulla katselemaan liikelahjaideoita Loungestamme.

Nikama Designin tuotantotilat ja tehtaanmyymälä Kiimingissä.

Nikama Designin tuotantotilat sekä tehtaanmyymälä LOUNGE sijaitsevat Kiimingin läheisyydessä Välikylän yrityspuistossa. Niin yrittäjälle kuin asiakkaalle yrityksen sijainnilla on iso merkitys. Kyse on ennen kaikkea saavutettavuudesta, mutta myös monista tilojen eduista ja haitoista.

Nikamalle Jäälin suuralueella sijaitseva yritystontti on ollut mieluisa valinta. Muut alueen yritykset ovat olleet yhtälailla tyytyväisiä paikkaan. Samassa rakennuksessa löytyy sekä Nikaman tuotanto että esittelyhuone. Nikama-tuotteiden valmistaminen vaatii raskasta laitteistoa ja tilaa tuotannon pyörittämiseen, ja tällaiseen eivät ydinkeskustan liiketilat sovellu lainkaan. Niinpä yritystontti omalla myymälällä on ideaaliratkaisu.

Lisäksi tontti on hyvien liikenneyhteyksien varrella, aivan Kuusamontien tuntumassa näkyvällä paikalla. Nikaman tehtaanmyymälän pihaan on helppo hurauttaa niin ohikulkumatkalla kuin varta vasten katselemaan tullessa. Valikoiman toki löytää helposti myös verkkokaupastamme, mutta esimerkiksi yrityslahjoja hankkiessa on helpottavaa, kun avautuu mahdollisuus päästä keskustelemaan omistajan kanssa kasvotusten.

Toki Nikama Design näkyy yrityksenä myös muualla, kuten Oulun keskustan katukuvassa. Nikaman tuotteita voi löytää koruliikkeiden valikoimasta, tai esimerkiksi Pekurin kauppakorttelin näyteikkunasta. Lisäksi Nikaman jälleenmyyjäverkoston avulla tuotteita pääsee katselemaan ja kokeilemaan kultasepänliikkeissä ympäri Suomea.

Mitä lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea?

Uusi Leijona riipus, 50mm kiillotettu, panssariketjulla

”Ei minulle tarvitse mitään hankkia lahjaksi” on lause, jota yksikään kuumeisesti lahjaideoita miettivä läheinen ei halua kuulla. Jotkut sanovat niin silkasta vaatimattomuudesta, mutta jos lause jatkuu sanoin ”en tarvitse tällä hetkellä mitään”, lahjan ostamisesta tulee entistäkin kinkkisempää.

Mitä siis voisi ostaa lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikki tarpeellinen? Stereotypioista huolimatta miehetkin arvostavat laatudesignia ja -koruja, sillä ne säilyttävät hyvin arvonsa ja kestävät aikaa. Unohda siis työkalut, partakoneet ja viskipullot – anna tänä vuonna aviomiehellesi, isällesi, veljellesi tai ystävällesi lahja, joka taatusti tekee vaikutuksen!

Lahjat kokkaavalle miehelle

Nikama Design valmistaa kaikki käyttöesineensä 100 % käsityönä ruostumattomasta jaloteräksestä. Tämän ansiosta kaikki tarjoiluastiamme ja ruoanlaittovälineemme kestävät hyvin hoidettuna isältä pojalle. Ja kaiken kukkuraksi ne ovat muotoilultaan klassisen tyylikkäät ja miehekkäästi pelkistetyt. Näistä lahjoista pitävät yhtä lailla 20- kuin 70-vuotiaatkin miehet.

JAUR- ja Arctichrome-sarjojemme tuotteet ovat kuuluneet jo vuosikausia laatua ja estetiikkaa arvostavien kotikokkien suosikkeihin. Myös alan huippuammattilaiset arvostavat Nikama Designin käytännöllistä muotokieltä – maailmankuulussa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa toteutimme vuonna 2017 Suomen kisajoukkueen kattauskokonaisuuden.

Kiillotettu, ruostumaton teräs näyttää tyylikkäältä kaikenlaisissa tilaisuuksissa niin arkena kuin juhlapäivänäkin. Arctichrome Leija -lautasmallistomme löydät eri kokoisia tarjoiluastioita eri käyttötarkoituksiin, ja lahjapaketin kruunuksi voit vaikka lisätä upean Arctichrome-konjakkipikarin ja siihen sopivan konjakinlämmitinjalan.

Lahjat tyylitietoiselle miehelle

Älä koskaan aliarvioi korulahjojen voimaa – vaikka mies ei arkikäytössä kelloja ja riipuksia käyttäisikään, monet kaivavat komeimmat korunsa esiin juhlatilaisuuksia varten. Siksi kannattaakin satsata laatuun, ja sitä Nikama Designin lukuisista koruvaihtoehdoista löytyykin rutkasti.

Nikama Ranka on suosituimpia korusarjojamme, eikä syyttä: ne ovat ns. unisex-koruja, eli ne sopivat ulkonäkönsä puolesta niin naisille kuin miehillekin. Riipusvaihtoehtoja löytyy neljä erilaista ja jotkut riipusmallit, kuten 50 mm Nikama I, on mahdollista saada teräksisen ketjun sijaan poronnahkanauhalla varustettuna. Olipa kyseessä sitten nuorekas tai hillitympää tyyliä edustava mies, valikoimistamme löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille lahjan saajille.

Arctichrome-pöytäkello istuu puolestaan täydellisesti koristamaan toimistotyötä tekevän miehen työpöytää. Kelloja on saatavilla kolmella eri designilla: ovaalin-, purjeen- ja kaarenmuotoisena.

Lahjat käytännönläheiselle miehelle

Tiesitkö, että kaikki Nikama Designin tuotteet valmistetaan alusta loppuun saakka käsityönä Suomessa? Kotimaista muotoilua arvostavat miehet ihastuvat takuulla Arctichrome-revontulilyhtyyn, joka on pikemminkin oma taideteoksensa kuin mikä tahansa tuikkukuppi. JAUR-takkavälineet puolestaan näyttävät tulisijan edessä äärimmäisen tyylikkäiltä, mutta ennen kaikkea settiin kuuluvat varras, harja, hiilihanko ja tuhkalapio ovat funktionaaliset ja kestävät.

Voit myös yllättää lahjan saajan täysteräksisellä Arctichrome-lämpömittarilla, joka on suunniteltu perisuomalaiseen säähän ja muotokieleen istuvaksi. Valmistusmateriaalinsa ansiosta metallisen mittarin lukemiin voi aina luottaa kovillakin pakkasilla.

Suomalaiset design korut

Jaur-kattaustuotteita ikkunan eteen pyödälle aseteltuna, taustalla talvinen Inarin järvimaisema

Muoti-ilmiöitä tulee ja menee, mutta yksi asia on ja pysyy: suomalainen käsityö on aina ”in”. Suosimalla kotimaista designia tuet suomalaista osaamista ja voit olla varma, että saat rahoillesi aina parasta vastinetta ja erinomaista laatua.

 

Nikama Designin tyylikkäät, ajattoman klassiset korut sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Jaloteräksestä valmistetut tuotteemme kestävät päivittäistä käyttöä eivätkä tummu hopean tavoin. Kaikki tuotteemme ovat 100 % suomalaista käsityötä raaka-aineista designiin. Tutustu verkkokauppamme valikoimiin, niin näet, miksi niin nuoret kuin varttuneemmatkin korujen ystävät ovat rakastuneet tuotteisiimme!

 

Kerro korullasi tarina

 

Korut ovat pohjimmiltaan tarina. Niitä käytetään kertomaan jotain kantajansa personaallisuudesta, luonteesta tai minäkuvasta. Siksi me Nikama Designilla haluamme luoda merkityksellisiä muotokieliä, joista kuka tahansa voi ammentaa inspiraatiota ja voimaa omaan arkeensa.

 

Nikama-tuoteperheen korumme ovat saaneet nimensäkin mukaisesti ideansa selkärangan nikamista, jotka symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Selkäranka muodostuu lukuisista nikamista luoden tukipilarin, jonka varassa ihminen elää ja joka päivä. Nikama-korujamme ei ole tarkoitettu vain kauniiksi asukokonaisuuksien koristeiksi – ne muistuttavat kantajaansa päivittäin siitä, että voit seistä suorana ja kauniina juuri sellaisena kuin olet. Se on Nikaman voima.

 

Suomi-designia arvostetaan kotimaassa ja maailmalla

 

Nikama Designin käsityönä tehdyt teräskorut edustavat aidoimmillaan sitä, mistä kaikesta suomalaisessa muotoilussa on kyse: kaikki elementit tuotteissamme valmistusmateriaaleista alkaen ovat puhtaasti kotimaisia ja ne huokuvat suomalaisuuden perimmäistä luontoa kaikessa yksinkertaisuudessaan.

 

Valmistamme korumme jaloteräksestä eli kirurginteräksestä. Korumme on saatavilla eri koissa ja mallista riippuen harjattuna tai kiiltävänä versiona – siksi ne sopivat kaikenlaisille korunkantajille sukupuolesta ja iästä riippumatta. Nikama Designin korut ovat tästäkin syystä täydellisiä lahjavinkkejä äidille, isälle, puolisolle tai vaikka sisarelle.

 

”Finnish Design” tunnetaan käsitteenä jo Pohjois-Amerikkaa myöden, ja myös Nikama Design on saavuttanut kansainvälistä huomiota: suunnittelimme ja toimitimme kattauskokonaisuuden Suomen joukkueelle vuoden 2017 Bocuse d’Or -kilpailuun. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista ja kovatasoisimmista kokkikilpailuista. Nikama Designin koru onkin lyömätön vaihtoehto liikelahjaksi tai joululahjaksi ulkomailla asuvalle kaverille!

 

Näytä juuresi

 

Korumme vangitsevat katseet missä ikinä liikutkin. Kun kannat Nikama Designin korua ylläsi, kannat ylläsi laadukasta, suomalaista käsityötä. Yhdistele korujamme rohkeasti myös muihin kotimaisiin brändeihin, kuten Marimekon ikonisiin kuoseihin. Valmistamme myös funktionaalisia ja näyttäviä tarjoilu- ja koriste-esineitä, jotka kruunaavat jokaisen suomalaisen ruokapöydän.

 

Tutustu tuotteisiimme ja tilaa itsellesi tai vaikka lahjaksi!

Mitä lahjaksi isälle?

Arcticrome jaloteräksinen konjakkipikari ja konjakinlämmitinjalka

Isänpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 10. marraskuuta. Ja kuten lähes jokaisena vuonna, sadat tuhannet suomalaiset miettivät kuumeisesti alkusyksyn aikana, mitä isänpäivälahjaksi ostaisi. Yhdessä vietettyä, leppoista sunnuntaipäivää ja omalta lapselta saatua lämmintä halausta ei voita mikään, mutta mitäpä, jos tänä vuonna hemmottelisit läheistäsi suomalaisella laatudesignilla?

Isät ovat terästä – mikseipä siis lahjatkin

Nikama Designin jaloteräksestä valmistetut tuotteet ovat kestäviä ja näyttäviä käsitöitä, joissa niin äidin kuin isänkin silmät lepäävät. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Oulussa.

Modernit ja tyylikkäät metallituotteet kestävät käyttöä vuodesta toiseen, oli kyseessä sitten käyttöesine, sisustuselementti tai vaikkapa kaulakoru. Nämä lahjat eivät jää lojumaan lahjapaketteihin turhan panttina: upean ulkonäön omaavat Nikama Designin korkealaatuiset tuotteet on valmistettu käytännöllisyys edellä. Ja mikä parasta, kaikki tuotteemme ovat 100 % suomalaisia ja ne sopivat kaikenikäisille iseille!

Poimi alta tämän syksyn parhaat lahjavinkit ja tilaa isänpäivälahja netistä tai vieraile jälleenmyyjäliikkeissämme. Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä lahjatilausten kanssa, sillä sesonkiaikaan toimitusajat voivat hieman venyä – valmistammehan kaikki tuotteemme alusta loppuun saakka käsin.

Tyyliä päivällispöytään ja illanistujaisiin

Ruoanlaitosta ja päivälliskutsuista nauttiville isille suosittelemme erityisesti JAUR-tuotesarjamme juustotarjotinta, samppanjacooleria tai vesikannua, jonka kaunis muotoilu palkittiin arvostetussa Stainless Steel Awards -tapahtumassa vuonna 2002. Kuten kaikki design-tuotteemme, myös viinicooleri on takuuvarma katseenpysäyttäjä illanistujaisissa. Ja kun juhlien isäntä lyö pöytään tyylikkääseen tervaleppäkoteloon pakatut Arctichrome-snapsipikarit, se jättää viimeistään lähtemättömän vaikutuksen vieraisiin.

Isänpäiväsunnuntain aamiaisen voi tarjoilla tyylikkäästi Arctichrome-sarjan hedelmätarjottimelta ja päivän päätteeksi huurteinen maistuu parhaalta ruostumattomasta teräksestä valmistetusta Arctichrome-oluttuopista. Tuopin kahva ja pohja ovat kotimaista haapaa ja koivua. Fiinimpiin nautintohetkiin suosittelemme samaan tuoteperheeseen kuuluvia konjakkipikaria ja viinipullotelinettä.

Kun käyttöesineistä puhutaan, silloin kannattaa panostaa laatuun ja kestävyyteen. Nikama Designin kattaus- ja tarjoiluastiat sopivat täydellisesti edistyneemmänkin kotikokin käyttöön. Hyvänä esimerkkinä näyttävistä ja kestävistä astioista on Haapa-vatisarjamme, joista löytyy eri kokoisia tarjoiluastioita useaan eri käyttötarkoitukseen.

Teräskoru tekee aina vaikutuksen

Laadukas koru on aina hyvä isänpäivälahjaidea: se kestää aikaa, on tyylikäs ja pitää arvonsa vuosienkin saatossa. Nikama Designin riipukset sopivat niin arki- kuin juhlakäyttöönkin, ja ne kestävät materiaalinsa ansiosta isältä pojalle ja pojalta pojanpojalle.

Kaikki riipuksemme sopivat niin miehille kuin naisillekin – ehkä juuri sen vuoksi ne ovatkin haluttuja lahjatoiveita ympäri vuoden. Huippusuositun Ranka-sarjamme korut ovat jokaisen muotitietoisen isän valinta jokapäiväiseen pukeutumiseen, mutta mikäli etsii hillitympää ja pienempää riipusmallia, kannattaa tutustua esimerkiksi Nikama I- ja Silta-riipuksiimme.

Nikama Designille omat riipussarjansa ovat luoneet muun muassa laulaja Antti Tuisku sekä TV-kasvo Sampo Marjomaa – näitä koruja et saa mistään muualta! Ja jos isän monta kymmentä vuotta vanha rippiristi kaipaisi viimeinkin päivittämistä, Nikama Risti -riipusta on saatavilla kahta eri kokoa, sekä kiillotettuna että harjattuna versiona.

Sisustustuotteet miehiseen makuun

Nikama Designin jaloteräksiset tuotteet ovat loistavia sisustuselementtejä, sillä ne sekä sopivat miehiseen sisustusmakuun että miellyttävät myös äidinkin silmää. Arctichrome-saunamittari antaa kylpytiloihinne elegantin loppusilauksen, ja pöytäkellovalikoimastammekin löytyy takuulla jokaisen isän työpöydälle sopiva ajannäyttäjä. Siksi ne ovatkin mahtavia ideoita isänpäivälahjaksi!

Katseen kestävät seinäkellomme voi ripustaa autotallin, työhuoneen, makuuhuoneen tai vaikka olohuoneenkin seinälle – tai miksei vaikka talon jokaiseen huoneeseen. Nikama Designin valikoimista löytyy sekä perinteisiä pyöreitä kelloja että moderneja aikarautojakin. Avainten säilytystä varten suosittelemme Arctichrome-avainkaappiamme – tätä tyylikkäämpää teräskaappia ei monesta eteisestä löydy.

Tutustu myös näyttävään Arctichrome-revontulilyhtymme, joka saa kodin miesväenkin innostumaan kynttilöiden polttamisesta talven pimeinä iltoina. Voimme myös taata, että uniikki, pohjaton Finlandia-maljakkomme ei jää kaapin perukoille pölyttymään – maljakon ainutlaatuista muotokieltä ei voi sanoin selittää, se täytyy itse nähdä ja kokea. Finlandia-maljakko on virallinen Suomi 100 -tuote, joka valmistettiin 100-vuotiaan isänmaamme juhlavuoden kunniaksi vuonna 2017.

Etkö vielä tiedä, mitä ostaa isänpäivälahjaksi?

Jos sinulla on kysyttävää tuotteista tai niiden saatavuudesta, laita meille viestiä tai soita – me palvelemme mielellämme kaikissa mieltäsi askarruttavissa asioissa. Huomaathan, että jotkut tuotteistamme ovat tilaustuotteita: jos haluat varmistaa, että kyseiset tuotteet ehtivät varmaksi isänpäivälahjapakettiin, soita meille ennen tilaamista, niin varmistamme tuotteen saatavuuden.

Ota myös Nikama Design seurantaan Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa, niin olet ajan hermoilla uusista tuotteistamme ja uutisistamme!

Nikama Designin verkkokauppa sai rinnalle tehtaanmyymälän

Nikama Designin omistaja Teemu Partanen uudessa LOUNGE-nimisessä tehtaanmyymälässä, kädessään Haapa-sarjan tarjoilulautanen, takan tumma seinä suurella Ranka-sarjan kuvioinnilla.

Kesällä avattiin Nikama Designin uusi tehtaanmyymälä LOUNGE Kiimingissä

Kymmenvuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Nikama Design avasi uuden tehtaanmyymälän Kiiminkiin alkukesästä. LOUNGE-nimen saaneessa myymälässä asiakkaat pääsevät tutustumaan tuotteisiimme henkilökohtaisesti.

Jo aiemmin Nikaman tuotteisiin on päässyt käsiksi useissa jälleenmyyjien liikkeissä sekä näyttelyissä ympäri Suomen. Olemme kuitenkin ylpeitä saadessamme vihdoin esitellä tuotteemme ikiomassa myymälässämme, joka edustaa tunnelmaltaan ja tyyliltään sitä mitä Nikamakin on: kaunista, kestävää ja autenttista suomalaista designia.

Toivotamme sinut tervetulleeksi kyläilemään LOUNGEen ja kokemaan Nikama Designin tuotteet omakohtaisesti. Kaikki korut ja sisustustuotteet onnistuu tilata myös omasta verkkokaupastamme.

Lisää meidän uudesta myymälästämme voit lukea Kalevan artikkelista.

Tutustu lisää Nikaman tuotteisiin tästä!