Kattauskokonaisuus Bocuse d’Or kokkikilpailuun

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1987. Kilpailu on saanut nimensä kuuluisalta ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka on toiminut lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta. Osallistujat kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta, jotka pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Suomi on osallistunut kilpailuun 12 kertaa.

Nikama Design pääsi tuomaan oman kädenjälkensä Suomen joukkueen kilpailukattaukseen. Valmistimme suomalaisesta ruostumattomasta teräksestä kokonaisuuden, jonka jokainen elementti on tarkoin harkittu ja suunniteltu osaksi huikeaa kattauskokonaisuutta. Työn tilaajana toimi ELO-säätiö eli suomalaisen ruoka-kulttuurin edistämissäätiö. ELO-säätiö on vastuullinen Bocuse d’Or kilpailunjärjestäjä Suomessa ja säätiö on koordinoinut Suomen kilpailuun osallistumista vuodesta 2009 lähtien.

 

Suomen Bocuse d’Or -joukkue kilpaili finaalissa Lyonissa 24.1.2017 ja sijoittui kuudenneksi yhdessä maailman vaativimmista kokkikisoista. Edustaja Eero Vottonen, hänen avustajansa Miikka Manninen sekä valmentaja Matti Jämsén veivät viisi tuntia ja 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ja ilman virheitä. Annoksissa maistui suomalainen metsä ja raaka-aineina oli muun muassa suomalaista herkkutattia, kuusta ja mäntyä.

Olemme iloisia ja ylpeitä, että saimme olla mukana ja haluamme lähettää Elo-säätiölle suuren kiitoksen luottamuksesta!

Lisää kilpailutunnelmia löydät täältä.

Kuvat: Bocuse d´Or finaali Lyon 2017, Kaapo Kamu

Nikama Design

One thought on “Kattauskokonaisuus Bocuse d’Or kokkikilpailuun

  1. Jari Tukiainen says:

    TERVE! Olen kiinnostunut tilaamaan Isälle 75v. lahjaksi kohtuuhintaisen lahjan. Naapurin emäntä saattaisi myös 60v. lahjaksi pitää tuotteistanne.

    T: Jari Tukiainen

Comments are closed.